Sütés nélküli tiramisu rolád

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sütés nélküli tiramisu rolád

Hozzávalók:

  • 16 db babapiskóta
  • 2 dl tej
  • 1 dl fekete kávé
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál fekete kávé
  • 1 dl habtejszín (felverve)
  • 1 marék csokoládécsepp

Díszítés:

  • maradék krém vagy tejszínhab
  • kakaópor

Elkészítése:

Egy tálcát celofánnal borítunk. A tejet és a kávét összekeverjük, majd a babapiskótákat egyesével gyorsan megmártjuk benne, hogy ne ázzanak el túlságosan. A piskótákat két sorban, szorosan egymás mellé helyezzük (8-8 darabot), majd celofánnal lefedve legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy kellően megpuhuljanak.

A mascarponét a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az egy evőkanál kávét. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe, hogy könnyű, levegős krémet kapjunk.

A hűtőből kivett babapiskótákat kicsomagoljuk, majd egyenletesen eloszlatjuk rajtuk a krémet. Megszórjuk csokoládécseppekkel, majd az alsó celofán segítségével óvatosan feltekerjük, hogy rolád formát kapjunk.

A rolád tetejét a maradék krémmel vagy felvert tejszínnel vonjuk be, végül kakaóporral megszórjuk. Néhány órára visszatesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a szeletek szépen tarthatók legyenek.

Ha így megfelelő, a következő recepteket is ebben a stílusban alakítom át!