Sütés nélküli csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag győri édes keksz (180g)
- 10 dkg vaj
- 250 gr mascaprone
- porcukor ízlésünktől függően
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 1 púpozott evőkanál nutella
- étcsoki forgácsok
- mogyoró darabok (sótlan)
Elkészítése:
A mascarponét időben kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, így könnyen kikeverhetjük krémesre. A kekszet aprítógép híján egy zacskóban, konyharuhával alátámasztva és klopfolóval apróra zúzzuk. Nem gond, ha nem lesz tökéletesen egyenletes, a célnak így is megfelel. A morzsát összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Ügyelünk arra, hogy az alap kissé felkússzon a forma oldalára is. Hűtőbe tesszük, hogy a vaj visszadermedjen.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd kicsit hagyjuk visszahűlni. A mascarponét ízlés szerinti porcukorral simára keverjük, és a langyos csokit is hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a csokoládés krémmel. Ezt a lágy krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszalapon.
Hedonista változatban a krém alá vékony réteg gyümölcszselét is kenhetünk (például málnát vagy epret), vagy akár nutellát is keverhetünk a krémbe. Az elkészült tortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
A díszítéshez a nutellát kicsit megmelegítjük, hogy könnyen kenhető legyen, és eloszlatjuk a torta tetején. Késsel csokoládéforgácsot készítünk, amit a tortára szórunk, majd némi darabolt mogyoróval koronázzuk meg. A végeredmény nemcsak ízében, hanem látványban is lenyűgöző!
Tortaforma mérete: 20 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »