Sütés nélküli csokitorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag győri édes keksz (180g)
- 10 dkg vaj
- 250 gr mascaprone
- porcukor ízlésünktől függően
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 1 púpozott evőkanál nutella
- étcsoki forgácsok
- mogyoró darabok (sótlan)
Elkészítése:
A mascarponét időben kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, így könnyen kikeverhetjük krémesre. A kekszet aprítógép híján egy zacskóban, konyharuhával alátámasztva és klopfolóval apróra zúzzuk. Nem gond, ha nem lesz tökéletesen egyenletes, a célnak így is megfelel. A morzsát összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Ügyelünk arra, hogy az alap kissé felkússzon a forma oldalára is. Hűtőbe tesszük, hogy a vaj visszadermedjen.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd kicsit hagyjuk visszahűlni. A mascarponét ízlés szerinti porcukorral simára keverjük, és a langyos csokit is hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a csokoládés krémmel. Ezt a lágy krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszalapon.
Hedonista változatban a krém alá vékony réteg gyümölcszselét is kenhetünk (például málnát vagy epret), vagy akár nutellát is keverhetünk a krémbe. Az elkészült tortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
A díszítéshez a nutellát kicsit megmelegítjük, hogy könnyen kenhető legyen, és eloszlatjuk a torta tetején. Késsel csokoládéforgácsot készítünk, amit a tortára szórunk, majd némi darabolt mogyoróval koronázzuk meg. A végeredmény nemcsak ízében, hanem látványban is lenyűgöző!
Tortaforma mérete: 20 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »