Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli csokitorta recept

Sütés nélküli csokitorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg vaj
    • 250 gr mascaprone
    • porcukor ízlésünktől függően
    • 1 tábla étcsokoládé
    • 1 dl habtejszín
    • 1 púpozott evőkanál nutella
    • étcsoki forgácsok
    • mogyoró darabok (sótlan)

    Elkészítése:

    A mascarponét időben kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, így könnyen kikeverhetjük krémesre. A kekszet aprítógép híján egy zacskóban, konyharuhával alátámasztva és klopfolóval apróra zúzzuk. Nem gond, ha nem lesz tökéletesen egyenletes, a célnak így is megfelel. A morzsát összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Ügyelünk arra, hogy az alap kissé felkússzon a forma oldalára is. Hűtőbe tesszük, hogy a vaj visszadermedjen.

    A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd kicsit hagyjuk visszahűlni. A mascarponét ízlés szerinti porcukorral simára keverjük, és a langyos csokit is hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a csokoládés krémmel. Ezt a lágy krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszalapon.

    Hedonista változatban a krém alá vékony réteg gyümölcszselét is kenhetünk (például málnát vagy epret), vagy akár nutellát is keverhetünk a krémbe. Az elkészült tortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

    A díszítéshez a nutellát kicsit megmelegítjük, hogy könnyen kenhető legyen, és eloszlatjuk a torta tetején. Késsel csokoládéforgácsot készítünk, amit a tortára szórunk, majd némi darabolt mogyoróval koronázzuk meg. A végeredmény nemcsak ízében, hanem látványban is lenyűgöző!

    Tortaforma mérete: 20 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá