Sütés nélküli csokitorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 250 gr mascaprone
  • porcukor ízlésünktől függően
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 dl habtejszín
  • 1 púpozott evőkanál nutella
  • étcsoki forgácsok
  • mogyoró darabok (sótlan)

Elkészítése:

A mascarponét időben kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, így könnyen kikeverhetjük krémesre. A kekszet aprítógép híján egy zacskóban, konyharuhával alátámasztva és klopfolóval apróra zúzzuk. Nem gond, ha nem lesz tökéletesen egyenletes, a célnak így is megfelel. A morzsát összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Ügyelünk arra, hogy az alap kissé felkússzon a forma oldalára is. Hűtőbe tesszük, hogy a vaj visszadermedjen.

A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd kicsit hagyjuk visszahűlni. A mascarponét ízlés szerinti porcukorral simára keverjük, és a langyos csokit is hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a csokoládés krémmel. Ezt a lágy krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszalapon.

Hedonista változatban a krém alá vékony réteg gyümölcszselét is kenhetünk (például málnát vagy epret), vagy akár nutellát is keverhetünk a krémbe. Az elkészült tortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.

A díszítéshez a nutellát kicsit megmelegítjük, hogy könnyen kenhető legyen, és eloszlatjuk a torta tetején. Késsel csokoládéforgácsot készítünk, amit a tortára szórunk, majd némi darabolt mogyoróval koronázzuk meg. A végeredmény nemcsak ízében, hanem látványban is lenyűgöző!

Tortaforma mérete: 20 cm