Hozzávalók:
Elkészítése:
A mascarponét időben kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, így könnyen kikeverhetjük krémesre. A kekszet aprítógép híján egy zacskóban, konyharuhával alátámasztva és klopfolóval apróra zúzzuk. Nem gond, ha nem lesz tökéletesen egyenletes, a célnak így is megfelel. A morzsát összekeverjük az olvasztott vajjal, majd egy sütőpapírral kibélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk. Ügyelünk arra, hogy az alap kissé felkússzon a forma oldalára is. Hűtőbe tesszük, hogy a vaj visszadermedjen.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd kicsit hagyjuk visszahűlni. A mascarponét ízlés szerinti porcukorral simára keverjük, és a langyos csokit is hozzáadjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a csokoládés krémmel. Ezt a lágy krémet egyenletesen eloszlatjuk a kekszalapon.
Hedonista változatban a krém alá vékony réteg gyümölcszselét is kenhetünk (például málnát vagy epret), vagy akár nutellát is keverhetünk a krémbe. Az elkészült tortát legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
A díszítéshez a nutellát kicsit megmelegítjük, hogy könnyen kenhető legyen, és eloszlatjuk a torta tetején. Késsel csokoládéforgácsot készítünk, amit a tortára szórunk, majd némi darabolt mogyoróval koronázzuk meg. A végeredmény nemcsak ízében, hanem látványban is lenyűgöző!
Tortaforma mérete: 20 cm