Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli almatorta recept

Sütés nélküli almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg alma
    • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 2 dl víz
    • babapiskóta
    • cukor
    • őrölt fahéj ízlés szerint
    • 3 dl habtejszín

    Elkészítése:

    Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasba tesszük, hozzáadunk 1 dl vizet, cukrot és ízlés szerint fahéjat, majd közepes lángon párolni kezdjük.

    Amíg az alma puhul, a tortaforma alját szorosan kirakjuk babapiskótával. A pudingport elkeverjük a maradék 1 dl vízzel. Amikor az alma már puha, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük, így készítjük el az almakrémet.

    Az almakrém felét melegen ráöntjük a piskótára, egyenletesen eloszlatjuk. Erre újabb réteg babapiskótát helyezünk, majd a maradék almakrémet ráterítjük. Hagyjuk hűlni, akár az ablakpárkányon, amíg a krém megszilárdul.

    A habtejszínt felverjük (ha állati eredetűt használunk, habfixálóval stabilizáljuk), és a kihűlt almakrém tetejére simítjuk. A habból csúcsokat nyomunk a tetejére díszítésként, majd a tortát hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen. Szépen szeletelhető, és tálaláskor remekül mutat. Jó étvágyat kívánunk!

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek