Sütés nélküli almatorta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg alma
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 2 dl víz
- babapiskóta
- cukor
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasba tesszük, hozzáadunk 1 dl vizet, cukrot és ízlés szerint fahéjat, majd közepes lángon párolni kezdjük.
Amíg az alma puhul, a tortaforma alját szorosan kirakjuk babapiskótával. A pudingport elkeverjük a maradék 1 dl vízzel. Amikor az alma már puha, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük, így készítjük el az almakrémet.
Az almakrém felét melegen ráöntjük a piskótára, egyenletesen eloszlatjuk. Erre újabb réteg babapiskótát helyezünk, majd a maradék almakrémet ráterítjük. Hagyjuk hűlni, akár az ablakpárkányon, amíg a krém megszilárdul.
A habtejszínt felverjük (ha állati eredetűt használunk, habfixálóval stabilizáljuk), és a kihűlt almakrém tetejére simítjuk. A habból csúcsokat nyomunk a tetejére díszítésként, majd a tortát hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen. Szépen szeletelhető, és tálaláskor remekül mutat. Jó étvágyat kívánunk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »