Hozzávalók:
Elkészítése:
Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. Egy lábasba tesszük, hozzáadunk 1 dl vizet, cukrot és ízlés szerint fahéjat, majd közepes lángon párolni kezdjük.
Amíg az alma puhul, a tortaforma alját szorosan kirakjuk babapiskótával. A pudingport elkeverjük a maradék 1 dl vízzel. Amikor az alma már puha, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük, így készítjük el az almakrémet.
Az almakrém felét melegen ráöntjük a piskótára, egyenletesen eloszlatjuk. Erre újabb réteg babapiskótát helyezünk, majd a maradék almakrémet ráterítjük. Hagyjuk hűlni, akár az ablakpárkányon, amíg a krém megszilárdul.
A habtejszínt felverjük (ha állati eredetűt használunk, habfixálóval stabilizáljuk), és a kihűlt almakrém tetejére simítjuk. A habból csúcsokat nyomunk a tetejére díszítésként, majd a tortát hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen. Szépen szeletelhető, és tálaláskor remekül mutat. Jó étvágyat kívánunk!