Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütés nélküli almatorta recept

Sütés nélküli almatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 35 dkg háztartási keksz
    • 15 dkg vaj
    • 3 ek barna cukor
    • 4 ek almalé
    • 1 tk fahéj

    Töltelékhez:

    • 50 dkg reszelt alma
    • 2 ek víz
    • 3 ek barna cukor
    • 1 tk fahéj

    Tetejére:

    • 3 dl habtejszín
    • 2 tasak habfixáló
    • 5 dkg fehér csoki
    • 10 db csokoládés keksz
    • 1 ek kakaópor
    • cukorkák a díszítéshez

    Elkészítése:

    A kekszet megdaráljuk, a vajat, a cukrot, a fahéjat és az almalevet hozzáadjuk, jól összedolgozzuk. Mikor egy masszát kapunk belőle, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk, és hűtőbe tesszük, míg elkészül a töltelék.

    A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, a cukrot és a fahéjat, majd 5-10 percig pároljuk. Ezt követően ráhalmozzuk a kekszes alapra.

    A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet, és a darabokra tört csokit. Elsimítjuk a süti tetején, majd leszórjuk kakaóporral, és belenyomkodjuk a kekszeket. Díszítjük.

    Hűtőbe tesszük egy órára, és ezután szeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá