Sütés nélküli almatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 35 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg vaj
  • 3 ek barna cukor
  • 4 ek almalé
  • 1 tk fahéj

Töltelékhez:

  • 50 dkg reszelt alma
  • 2 ek víz
  • 3 ek barna cukor
  • 1 tk fahéj

Tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 tasak habfixáló
  • 5 dkg fehér csoki
  • 10 db csokoládés keksz
  • 1 ek kakaópor
  • cukorkák a díszítéshez

Elkészítése:

A kekszet megdaráljuk, a vajat, a cukrot, a fahéjat és az almalevet hozzáadjuk, jól összedolgozzuk. Mikor egy masszát kapunk belőle, lekapcsolható oldalú tortaformába simítjuk, és hűtőbe tesszük, míg elkészül a töltelék.

A reszelt almát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a vizet, a cukrot és a fahéjat, majd 5-10 percig pároljuk. Ezt követően ráhalmozzuk a kekszes alapra.

A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet, és a darabokra tört csokit. Elsimítjuk a süti tetején, majd leszórjuk kakaóporral, és belenyomkodjuk a kekszeket. Díszítjük.

Hűtőbe tesszük egy órára, és ezután szeleteljük.