Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttorta áfonyával recept

Sajttorta áfonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 160 g háztartási keksz
    • 80 g vaj
    • 350 g mascarpone sajt (vagy natúr krémsajt)
    • 2 ek porcukor
    • citromlé
    • 200 ml tejszín
    • 1 ek vaníliás cukor
    • 100 ml forró víz
    • 20 g zselatin
    • 120 g áfonya

    Elkészítése:

    A háztartási kekszet jó alaposan összetörjük, majd a felmelegített vajjal összedolgozzuk. Egy 22 cm-es átmérőjű tortát kibélelünk fóliával (vagy műanyag zacskóval) és a kekszes masszát alaposan lenyomkodjuk az aljára. Hűtőbe rakjuk.

    A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A mascarponét, porcukrot és a citrom levét összemixeljük, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A forró vízben feloldjuk a zselatint, hozzáadunk 1-2 evőkanál mascarponés krémet és simává keverjük.

    A zselatint hozzáöntjük a többi krémhez és mixerrel alaposan átkeverjük. Ráöntjük a kekszes alapra. A lemosott és lecsepegtetett áfonyát rátesszük a torta tetejére. A tortát pár órára a hűtőbe rakjuk majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá