Ribizlis kocka recept

Hozzávalók:
- 50 dkg ribizli
- 20 dkg nyírfaporcukor
- 3 dl görög joghurt
- fél liter cukrászhab
- 1 cs zselatin (20 g)
- 90 db négyzet alakú rizslisztes háztartási keksz (kb 50 dkg)
Elkészítése:
A ribizlit leszemezzük, megmossuk, megszórjuk nyírfaporcukorral, hozzákeverjük a joghurtot.
Közben a cukrászhabból kemény habot verünk, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott (forráspontig melegített) zselatint is, majd összeforgatjuk a ribizlivel.
Közepes nagyságú tepsi aljába rakunk 30 db kekszet és rákenjük a krém harmadát, majd ismét keksz és ismét krém, keksz és a tetejét krémmel zárjuk. Így három réteget kapunk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Tálaláskor kockákra vágjuk, a tetejére habzsák segítségével habrózsát nyomunk és ribizli szemekkel díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »