Ribizlis kocka recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 50 dkg ribizli
- 20 dkg nyírfaporcukor
- 3 dl görög joghurt
- fél liter cukrászhab
- 1 cs zselatin (20 g)
- 90 db négyzet alakú rizslisztes háztartási keksz (kb 50 dkg)
Elkészítése:
A ribizlit leszemezzük, megmossuk, megszórjuk nyírfaporcukorral, hozzákeverjük a joghurtot.
Közben a cukrászhabból kemény habot verünk, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott (forráspontig melegített) zselatint is, majd összeforgatjuk a ribizlivel.
Közepes nagyságú tepsi aljába rakunk 30 db kekszet és rákenjük a krém harmadát, majd ismét keksz és ismét krém, keksz és a tetejét krémmel zárjuk. Így három réteget kapunk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Tálaláskor kockákra vágjuk, a tetejére habzsák segítségével habrózsát nyomunk és ribizli szemekkel díszítjük.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/617
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.