Ribizlis kocka

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg ribizli
  • 20 dkg nyírfaporcukor
  • 3 dl görög joghurt
  • fél liter cukrászhab
  • 1 cs zselatin (20 g)
  • 90 db négyzet alakú rizslisztes háztartási keksz (kb 50 dkg)

Elkészítése:

A ribizlit leszemezzük, megmossuk, megszórjuk nyírfaporcukorral, hozzákeverjük a joghurtot.

Közben a cukrászhabból kemény habot verünk, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott (forráspontig melegített) zselatint is, majd összeforgatjuk a ribizlivel.

Közepes nagyságú tepsi aljába rakunk 30 db kekszet és rákenjük a krém harmadát, majd ismét keksz és ismét krém, keksz és a tetejét krémmel zárjuk. Így három réteget kapunk. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Tálaláskor kockákra vágjuk, a tetejére habzsák segítségével habrózsát nyomunk és ribizli szemekkel díszítjük.