Rénszarvas falatok recept
Hozzávalók:
- 1 csomag piskótatallér
- 1 tábla tejcsokoládé (vagy ét)
- 1 evőkanál olaj
- biscoff krém (vagy speculatius krém esetleg másmilyen, karácsonyi ízvilágú krém)
- piros cukorka
- cukor szemek
- sós perec
Elkészítése:
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban lassan megolvasztjuk, majd olajat keverünk hozzá, hogy szép sima legyen.
A piskótakorongok felének a tetejét belemártjuk az olvasztott csokiba és sütőpapírra tesszük őket. Amíg a csoki még lágy, mindegyikre két cukorszemet, egy piros drazsét teszünk orrnak. Hagyjuk teljesen megdermedni.
A többi piskótatallérra (a domború fele legyen felfelé, különben instabil lesz) krémet halmozunk, melybe eltört pereceket teszünk szarvnak és rányomjuk a csokis-díszített tallérokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









