Rénszarvas falatok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 csomag piskótatallér
  • 1 tábla tejcsokoládé (vagy ét)
  • 1 evőkanál olaj
  • biscoff krém (vagy speculatius krém esetleg másmilyen, karácsonyi ízvilágú krém)
  • piros cukorka
  • cukor szemek
  • sós perec

Elkészítése:

A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban lassan megolvasztjuk, majd olajat keverünk hozzá, hogy szép sima legyen.

A piskótakorongok felének a tetejét belemártjuk az olvasztott csokiba és sütőpapírra tesszük őket. Amíg a csoki még lágy, mindegyikre két cukorszemet, egy piros drazsét teszünk orrnak. Hagyjuk teljesen megdermedni.

A többi piskótatallérra (a domború fele legyen felfelé, különben instabil lesz) krémet halmozunk, melybe eltört pereceket teszünk szarvnak és rányomjuk a csokis-díszített tallérokat.