Pudingos-kekszes süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- egész háztartási keksz (négyezt alakú)
- 9 dl tej
- 3 cs (epres) pudingpor
- 50 g cukor
- 4 dl habtejszín
- 2 ek olaj
- 1 tábla étcsoki
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrot és sűrűre főzzük.
Egy kisebb tepsi vagy tál alját kitesszük keksszel, majd a még forró pudingot ráöntjük. A tetejét kitesszük keksszel.
Felverjük a tejszínt, rákejük egyenletesen a kekszre és a tetejét újabb adag keksszel tesszük ki.
A csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd a keksz tetejére öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni. A tetejét megszórhatjuk dekorcukorral.
Amint a máz megkötött és a puding megszilárdult, már lehet is szeletelni forró késsel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










