Pudingos-kekszes süti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • egész háztartási keksz (négyezt alakú)
  • 9 dl tej
  • 3 cs (epres) pudingpor
  • 50 g cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 2 ek olaj
  • 1 tábla étcsoki

Elkészítése:

A tejben elkeverjük a pudingporokat, a cukrot és sűrűre főzzük.

Egy kisebb tepsi vagy tál alját kitesszük keksszel, majd a még forró pudingot ráöntjük. A tetejét kitesszük keksszel.

Felverjük a tejszínt, rákejük egyenletesen a kekszre és a tetejét újabb adag keksszel tesszük ki.

A csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd a keksz tetejére öntjük, elsimítjuk és hűtőbe tesszük dermedni. A tetejét megszórhatjuk dekorcukorral.

Amint a máz megkötött és a puding megszilárdult, már lehet is szeletelni forró késsel.