Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos-kekszes recept

Pudingos-kekszes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • kb. fél kg háztartási keksz

    A barna réteghez:

    • 2 csomag csokis pudingpor
    • 8 dl tej
    • 10 dkg cukor

    A sárga réteghez:

    • fél kg alma
    • 4 dl víz
    • 15 dkg cukor
    • fahéj
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 dl víz

    Elkészítés:
    Kibélelünk egy tepsit folpackkal, lerakjuk az első réteg kekszet. Elkészítjük a csoki pudingot, még forrón a kekszre öntjük, rátesszük a második réteg kekszet is. A sárga krémhez az almából a 4 dl vízzel, a cukorral, fahéjjal kompótot készítünk, összeturmixoljuk, a vaníliás pudingport kikeverjük a vízzel, és az almaszószhoz keverjük, lassú tűzön kevergetve sűrűre összefőzzük. Rárétegezzük a harmadik sor kekszet is, hűvös helyre tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Aki szereti, a csokis rétegre szórhat diót is, az almával nagyon harmonizál.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá