Pudingos-kekszes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Pudingos-kekszes

Hozzávalók:

  • kb. fél kg háztartási keksz

A barna réteghez:

  • 2 csomag csokis pudingpor
  • 8 dl tej
  • 10 dkg cukor

A sárga réteghez:

  • fél kg alma
  • 4 dl víz
  • 15 dkg cukor
  • fahéj
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz

Elkészítés:
Kibélelünk egy tepsit folpackkal, lerakjuk az első réteg kekszet. Elkészítjük a csoki pudingot, még forrón a kekszre öntjük, rátesszük a második réteg kekszet is. A sárga krémhez az almából a 4 dl vízzel, a cukorral, fahéjjal kompótot készítünk, összeturmixoljuk, a vaníliás pudingport kikeverjük a vízzel, és az almaszószhoz keverjük, lassú tűzön kevergetve sűrűre összefőzzük. Rárétegezzük a harmadik sor kekszet is, hűvös helyre tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Aki szereti, a csokis rétegre szórhat diót is, az almával nagyon harmonizál.