Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztáciás tiramisu recept

Pisztáciás tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg őrölt pisztácia (sótlan)
    • 20 dkg fehér csokoládé
    • 5 dkg cukor
    • 7 dkg vaj
    • 2,5 dl tejszín 30 %
    • 30 dkg babapiskóta
    • 5 dl habtejszín
    • kb. 4 dl tej
    • amaretto likőr

    Elkészítése:

    A tejszínt felmelegítjük a cukorral és bele tesszük a a darabolt csokoládét és a pisztáciát. Kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk kihűlni.

    A habtejszínt felverjük és a 3/4-ét összekeverjük a pisztácia krémmel és kevéske likőrrel ízesítjük. A babapiskótákat megforgatjuk a tejben, amibe szintén tehetünk likőrt.

    A krémmel rétegezve egy tálba rakjuk. A tetejére pedig rásimítjuk a maradék tejszínhabot.

    Pár órára hűtőbe tesszük.

    Tipp:

    A pisztácia krémet célszerű előző nap elkészíteni és hűtőben tenni a másnapi felhasználásig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá