Pisztáciás tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Pisztáciás tiramisu

Hozzávalók:

  • 20 dkg őrölt pisztácia (sótlan)
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg cukor
  • 7 dkg vaj
  • 2,5 dl tejszín 30 %
  • 30 dkg babapiskóta
  • 5 dl habtejszín
  • kb. 4 dl tej
  • amaretto likőr

Elkészítése:

A tejszínt felmelegítjük a cukorral és bele tesszük a a darabolt csokoládét és a pisztáciát. Kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vajat. Hagyjuk kihűlni.

A habtejszínt felverjük és a 3/4-ét összekeverjük a pisztácia krémmel és kevéske likőrrel ízesítjük. A babapiskótákat megforgatjuk a tejben, amibe szintén tehetünk likőrt.

A krémmel rétegezve egy tálba rakjuk. A tetejére pedig rásimítjuk a maradék tejszínhabot.

Pár órára hűtőbe tesszük.

Tipp:

A pisztácia krémet célszerű előző nap elkészíteni és hűtőben tenni a másnapi felhasználásig.