Panna cotta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 30 dkg túró
- 3 dl habtejszín
- 2 cs zselatin fix
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg étcsokoládé
- kevés olaj
Elkészítése:
A tejszínt egy lábasban meglangyosítjuk és belekeverjük a zselatinfixet. Amikor már csomómentes, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a túrót, a cukrokat és a citrom reszelt héját, és jól összeforgatjuk.
Egy tálat vagy formát kibélelünk folpackkal, majd a masszát beletöltjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap egy tányérra borítjuk. A csokoládét kevés olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a panna cotta tetejére öntjük. Amikor a csoki rádermedt, szeleteljük és tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.