Panna cotta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 30 dkg túró
  • 3 dl habtejszín
  • 2 cs zselatin fix
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kevés olaj

Elkészítése:

A tejszínt egy lábasban meglangyosítjuk és belekeverjük a zselatinfixet. Amikor már csomómentes, a tűzről lehúzva hozzáadjuk a túrót, a cukrokat és a citrom reszelt héját, és jól összeforgatjuk.

Egy tálat vagy formát kibélelünk folpackkal, majd a masszát beletöltjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap egy tányérra borítjuk. A csokoládét kevés olajjal gőz fölött felolvasztjuk és a panna cotta tetejére öntjük. Amikor a csoki rádermedt, szeleteljük és tálaljuk.