Othellokrémes hamis tiramisu recept

Hozzávalók:
- 1 cs babapiskóta
- 25 dkg mascarpone
- 6-7 ek othello dzsem
- 10 dkg fehércsokoládé
- 2 dl tejszín
- porcukor ízlés szerint
- 2 dl langyos tej
- 1 dl cointreau (narancslikőr)
Elkészítése:
A fehércsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és hozzáadjuk a mascarponéhoz, elkeverjük benne a dzsemet, majd ízlés szerint porcukorral ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a szőlős krémbe.
A tejben elkeverjük a narancslikőrt és a piskótákat éppen hogy csak megmártjuk benne, majd egy 24*24 cm-es formába lerakjuk. A krém felét rásimítjuk, erre ráhelyezzük megmártott piskótákat és befedjük a megmaradt krémmel.
A tetejét szőlő dzsemmel díszítjük és 3-4 óra hűtés után kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »