Othellokrémes hamis tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 cs babapiskóta
  • 25 dkg mascarpone
  • 6-7 ek othello dzsem
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 2 dl tejszín
  • porcukor ízlés szerint
  • 2 dl langyos tej
  • 1 dl cointreau (narancslikőr)

Elkészítése:

A fehércsokoládét gőz fölött megolvasztjuk és hozzáadjuk a mascarponéhoz, elkeverjük benne a dzsemet, majd ízlés szerint porcukorral ízesítjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és lazán beleforgatjuk a szőlős krémbe.

A tejben elkeverjük a narancslikőrt és a piskótákat éppen hogy csak megmártjuk benne, majd egy 24*24 cm-es formába lerakjuk. A krém felét rásimítjuk, erre ráhelyezzük megmártott piskótákat és befedjük a megmaradt krémmel.

A tetejét szőlő dzsemmel díszítjük és 3-4 óra hűtés után kínáljuk.