Nugátos szelet recept
Hozzávalók:
- 1 cs ostya tortalap
- 5 evőkanál tej
- 4 evőkanál kakaópor
- 25 dkg margarin
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 cs vanília pudingpor vagy tejszínízű
- 7 evőkanál fruktóz (ettől elég édes lesz, ez kb 20 dkg cukornak felel meg.)
- 10 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva (legjobb sárgabarack, mazsola, vörös áfonya)
- kb 1 evőkanál rum vagy rumaroma, ízlés szerint
Elkészítése:
Egy nagy tálban összetördeljük a tortalapot, belekeverjük az aszalt gyümölcsöt. Egy őzgerinc sütőt fóliával kibélelünk.
A margarint lassú tűzön felolvasztjuk, közben az egyik pudingport összerázzuk vagy keverjük a tejjel és a két tojással, ha a margarin folyik, lehúzzuk a tűzről és beletesszük a fruktózt, a kakaóport és a másik csomag pudingport, simára keverjük és visszatesszük a tűzre, ha besűrűsödött (nagyon gyorsan kész lesz), beleöntjük a tejes-tojásos pudingport és már el is zárjuk alatta gázt. A masszát ráöntjük a gyümölcsös tortalapra. Összekeverjük és beleöntjük az őzgerincformába. Kihűtjük, kiborítjuk és fogyasztható.
Sztori: A rövid hétvége miatt elővettem ezt a nagyon gyors, kb fél óra alatt elkészíthető receptet.