Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nugátos szelet recept

Nugátos szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 cs ostya tortalap
    • 5 evőkanál tej
    • 4 evőkanál kakaópor
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 cs vanília pudingpor vagy tejszínízű
    • 7 evőkanál fruktóz (ettől elég édes lesz, ez kb 20 dkg cukornak felel meg.)
    • 10 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva (legjobb sárgabarack, mazsola, vörös áfonya)
    • kb 1 evőkanál rum vagy rumaroma, ízlés szerint

    Elkészítése:
    Egy nagy tálban összetördeljük a tortalapot, belekeverjük az aszalt gyümölcsöt. Egy őzgerinc sütőt fóliával kibélelünk.
    A margarint lassú tűzön felolvasztjuk, közben az egyik pudingport összerázzuk vagy keverjük a tejjel és a két tojással, ha a margarin folyik, lehúzzuk a tűzről és beletesszük a fruktózt, a kakaóport és a másik csomag pudingport, simára keverjük és visszatesszük a tűzre, ha besűrűsödött (nagyon gyorsan kész lesz), beleöntjük a tejes-tojásos pudingport és már el is zárjuk alatta gázt. A masszát ráöntjük a gyümölcsös tortalapra. Összekeverjük és beleöntjük az őzgerincformába. Kihűtjük, kiborítjuk és fogyasztható.

    Sztori: A rövid hétvége miatt elővettem ezt a nagyon gyors, kb fél óra alatt elkészíthető receptet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá