Nugátos szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 cs ostya tortalap
  • 5 evőkanál tej
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 2 cs vanília pudingpor vagy tejszínízű
  • 7 evőkanál fruktóz (ettől elég édes lesz, ez kb 20 dkg cukornak felel meg.)
  • 10 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva (legjobb sárgabarack, mazsola, vörös áfonya)
  • kb 1 evőkanál rum vagy rumaroma, ízlés szerint

Elkészítése:
Egy nagy tálban összetördeljük a tortalapot, belekeverjük az aszalt gyümölcsöt. Egy őzgerinc sütőt fóliával kibélelünk.
A margarint lassú tűzön felolvasztjuk, közben az egyik pudingport összerázzuk vagy keverjük a tejjel és a két tojással, ha a margarin folyik, lehúzzuk a tűzről és beletesszük a fruktózt, a kakaóport és a másik csomag pudingport, simára keverjük és visszatesszük a tűzre, ha besűrűsödött (nagyon gyorsan kész lesz), beleöntjük a tejes-tojásos pudingport és már el is zárjuk alatta gázt. A masszát ráöntjük a gyümölcsös tortalapra. Összekeverjük és beleöntjük az őzgerincformába. Kihűtjük, kiborítjuk és fogyasztható.

Sztori: A rövid hétvége miatt elővettem ezt a nagyon gyors, kb fél óra alatt elkészíthető receptet.