Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Nektarios hasáb recept

Nektarios hasáb
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl tejszín
    • 1 zacskó habfix
    • 300 g natúr joghurt
    • 1 zacskó zselatinfix
    • 10 dkg porcukor
    • 5-6 szem nektarin
    • 1 kis csomag babapiskóta (8-10 db)
    • 1 zacskó vaníliás cukor
    • 1 dl tej

    Elkészítése:

    A tejszínt kemény habbá verjük. A nektarinokat megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk.

    A joghurtba kézi habverővel elkeverjük a zselatinfixet, majd a porcukrot is belekeverjük. Összeforgatjuk a habot és a zselatinos joghurtot.

    Egy öblösebb püspökkenyér formát folpakkal kibélelünk, akkorával, hogy a tetejére is vissza tudjuk majd hajtani.

    Öntsük bele a krém felét. Rakosgassuk ki fél nektarinokkal, a hátukkal lefelé. Öntsük rá a krém másik felét, rakosgassunk rá ismét nektarinokat a hátukkal lefelé. A tejben feloldjuk a vaníliás cukrot, a babapiskótákat megforgatjuk benne, de nem áztatjuk el, majd a habos gyümölcs tetejére rakosgatjuk szorosan egymás mellé.Hajtsuk rá lazán a fóliát, tegyük hűtőbe legalább 3 órára.

    Tálaláskor a kihajlítjuk a fóliát, tálcát szorítunk a formára és gyors mozdulattal felfordítjuk. Szeletekre vágva kínáljuk.

    Tipp:

    Ez a könnyű nyári desszert készülhet szilvával, őszibarackkal, sárgabarackkal, de nyár elején szép nagy eperszemekkel is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá