Nektarios hasáb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nektarios hasáb

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 1 zacskó habfix
  • 300 g natúr joghurt
  • 1 zacskó zselatinfix
  • 10 dkg porcukor
  • 5-6 szem nektarin
  • 1 kis csomag babapiskóta (8-10 db)
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítése:

A tejszínt kemény habbá verjük. A nektarinokat megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk.

A joghurtba kézi habverővel elkeverjük a zselatinfixet, majd a porcukrot is belekeverjük. Összeforgatjuk a habot és a zselatinos joghurtot.

Egy öblösebb püspökkenyér formát folpakkal kibélelünk, akkorával, hogy a tetejére is vissza tudjuk majd hajtani.

Öntsük bele a krém felét. Rakosgassuk ki fél nektarinokkal, a hátukkal lefelé. Öntsük rá a krém másik felét, rakosgassunk rá ismét nektarinokat a hátukkal lefelé. A tejben feloldjuk a vaníliás cukrot, a babapiskótákat megforgatjuk benne, de nem áztatjuk el, majd a habos gyümölcs tetejére rakosgatjuk szorosan egymás mellé.Hajtsuk rá lazán a fóliát, tegyük hűtőbe legalább 3 órára.

Tálaláskor a kihajlítjuk a fóliát, tálcát szorítunk a formára és gyors mozdulattal felfordítjuk. Szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp:

Ez a könnyű nyári desszert készülhet szilvával, őszibarackkal, sárgabarackkal, de nyár elején szép nagy eperszemekkel is.