Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Négercsók házilag recept

Négercsók házilag
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 16 dkg cukor
    • 60 ml víz
    • 2 tk méz
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csomag zseléfix
    • ostyakorongok

    Tetejére:

    • tortabevonó
    • olaj

    Elkészítése:

    A vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.

    A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd lassan hozzáadjuk a szirupot és a zseléfixet. (Sima zselatin használata esetén, a sziruphoz adjuk még a tojásfehérje hozzákeverése előtt, 2 ek. hideg vízben feloldva. )

    Az így kapott masszát halmozzuk az ostyáinkra. (Ez egy kis türelemjáték, de természetesen, ha nincs kedvünk formázgatni, eltérhetünk a hagyományos, magasabb formától és lehet laposabb is ;) )

    Végezetül a tortabevonót felolvasztjuk és kevés olajjal kikeverjük, majd lassan a kis habcsók halmainkra öntjük és hagyjuk megdermedni. A tetejét kevés natúr, vagy színezett kókusszal vagy színes szórócukorral díszítjük.

    Ha nem kapnánk kerek ostyalapot és a szögletessel meg nem akarunk bajlódni, hogy köröket faragjunk,akkor vékony piskóta rétegre is ültethetjük a habocskákat :)

    A hab készülhet citromos/lime-os, málnás, kókuszos, kakaós és egyéb ízlés szerinti ízekben is!

    A gyümölcsös ízeket kevés szörp használatával érhetjük el. Természetesen a bevonókat is variálhatjuk, dolgozhatunk ét, tej vagy fehér csokival a hab ízével harmonizálva.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá