Négercsók házilag

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 16 dkg cukor
  • 60 ml víz
  • 2 tk méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1 csomag zseléfix
  • ostyakorongok

Tetejére:

  • tortabevonó
  • olaj

Elkészítése:

A vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük.

A tojások fehérjét elkezdjük felverni, majd lassan hozzáadjuk a szirupot és a zseléfixet. (Sima zselatin használata esetén, a sziruphoz adjuk még a tojásfehérje hozzákeverése előtt, 2 ek. hideg vízben feloldva. )

Az így kapott masszát halmozzuk az ostyáinkra. (Ez egy kis türelemjáték, de természetesen, ha nincs kedvünk formázgatni, eltérhetünk a hagyományos, magasabb formától és lehet laposabb is ;) )

Végezetül a tortabevonót felolvasztjuk és kevés olajjal kikeverjük, majd lassan a kis habcsók halmainkra öntjük és hagyjuk megdermedni. A tetejét kevés natúr, vagy színezett kókusszal vagy színes szórócukorral díszítjük.

Ha nem kapnánk kerek ostyalapot és a szögletessel meg nem akarunk bajlódni, hogy köröket faragjunk,akkor vékony piskóta rétegre is ültethetjük a habocskákat :)

A hab készülhet citromos/lime-os, málnás, kókuszos, kakaós és egyéb ízlés szerinti ízekben is!

A gyümölcsös ízeket kevés szörp használatával érhetjük el. Természetesen a bevonókat is variálhatjuk, dolgozhatunk ét, tej vagy fehér csokival a hab ízével harmonizálva.