Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos-túrós alagút recept

Narancsos-túrós alagút
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg darált háztartási keksz
    • 20 dkg margarin
    • 3 evőkanál porcukor
    • 1,5 evőkanál kakaópor
    • kevés 30 %-os tejszín

    A töltelékhez:

    • 45 dkg túró
    • 20 dkg mascarpone vagy egyéb natúr, illetve tejszínes krémsajt
    • 20 dkg cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2 db narancs
    • 2 db savanykás alma

    Elkészítése:
    A darált kekszet a puha margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Azért kell kb 2 dl, majd lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

    Közben a töltelékhez a túrót tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, (én házi sima natúr krémsajtot használtam mascarpone helyett, mert sokkal olcsóbb), majd a cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

    Az almákat megmossuk, kimagozzuk, héjastól kicsi kockákra vágjuk. A narancsokat meghámozzuk, szintén kicsi kockákra daraboljuk, majd a gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe. (A narancsot kicsit ki kell nyomkodni,különben idővel levet ereszt és áztatja a túró krémet )

    Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. A kekszes tésztát porcukros gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni a formát. A tésztát kézzel kicsit belenyomkodjuk a formába, majd megtöltjük a krémmel.

    Lefóliázva hűtőben 2 órát dermesztjük.
    Jó étvágyat hozzá :)

    Tipp:

    1 órát ha nem számoljuk amennyit pihentetni kell,akkor gyorsan elkészül az édesség.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá