Narancsos-túrós alagút

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Narancsos-túrós alagút

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg margarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1,5 evőkanál kakaópor
  • kevés 30 %-os tejszín

A töltelékhez:

  • 45 dkg túró
  • 20 dkg mascarpone vagy egyéb natúr, illetve tejszínes krémsajt
  • 20 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 db narancs
  • 2 db savanykás alma

Elkészítése:
A darált kekszet a puha margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport és annyi tejszínt, hogy könnyen gyúrható, de ne lágy tésztát kapjunk. Azért kell kb 2 dl, majd lefóliázva 1 órára hűtőbe tesszük pihentetni.

Közben a töltelékhez a túrót tálban villával összetörjük, hozzáadjuk a sajtot, (én házi sima natúr krémsajtot használtam mascarpone helyett, mert sokkal olcsóbb), majd a cukorral, valamint a reszelt citromhéjjal ízesítjük.

Az almákat megmossuk, kimagozzuk, héjastól kicsi kockákra vágjuk. A narancsokat meghámozzuk, szintén kicsi kockákra daraboljuk, majd a gyümölcsöket beleforgatjuk a túrókrémbe. (A narancsot kicsit ki kell nyomkodni,különben idővel levet ereszt és áztatja a túró krémet )

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. A kekszes tésztát porcukros gyúródeszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk vele bélelni a formát. A tésztát kézzel kicsit belenyomkodjuk a formába, majd megtöltjük a krémmel.

Lefóliázva hűtőben 2 órát dermesztjük.
Jó étvágyat hozzá :)

Tipp:

1 órát ha nem számoljuk amennyit pihentetni kell,akkor gyorsan elkészül az édesség.