Narancsos-mákos keksztekercs recept

Hozzávalók:
A krémhez:
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2,5 dkg darált háztartási keksz
- 1 narancs
A tésztához:
- 30 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg darált mák
- kb 2 dl tej
Elkészítése:
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kekszet. Beleforgatjuk a narancs reszelt héját és apróra vágott narancs húsát.
A tészta hozzávalóit összekeverjük (annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza ne legyen ragacsos) és 2 ív sütőpapír között fél cm vékonyra nyújtjuk. Eltávolítjuk a felső sütőpapírt és a tésztát megkenjük a krémmel.
Feltekerjük szorosan, folpackba csomagoljuk és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »