Narancsos-mákos keksztekercs recept
                            Hozzávalók:
A krémhez:
- 15 dkg margarin
 - 10 dkg porcukor
 - 2,5 dkg darált háztartási keksz
 - 1 narancs
 
A tésztához:
- 30 dkg darált háztartási keksz
 - 10 dkg porcukor
 - 5 dkg darált mák
 - kb 2 dl tej
 
Elkészítése:
A krémhez a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kekszet. Beleforgatjuk a narancs reszelt héját és apróra vágott narancs húsát.
A tészta hozzávalóit összekeverjük (annyi tejet adjunk hozzá, hogy a massza ne legyen ragacsos) és 2 ív sütőpapír között fél cm vékonyra nyújtjuk. Eltávolítjuk a felső sütőpapírt és a tésztát megkenjük a krémmel.
Feltekerjük szorosan, folpackba csomagoljuk és 1 éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap szeletelve tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
				
				Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
				
				Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
				
				Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
				
				12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
				
				Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
				
				12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









