Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Narancsos csokimousse recept

Narancsos csokimousse
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg keserű csokoládé
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2,5 dl habtejszín vagy növényi habalap (szerintem sokkal jobb vele, és laktóz érzékenyek is fogyaszthatják!)
    • 4 dkg vaj vagy margarin
    • 5 evőkanál porcukor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 narancs reszelt héja
    • babapiskóta
    • csokireszelék a díszítéshez

    Elkészítése:

    Vízgőz fölött a csokoládét és a vajat felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és amikor már szinte kihűlt hozzákeverjük a tejszínt és a kakaóport és amilyen keményre lehet felverjük (nem lesz nagyon kemény hab).

    A tojás sárgáját habosra keverünk 1 evőkanál porcukorral és a reszelt narancshéjjal, utána a vajas a csokis tejszínhez keverjük.

    Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék porcukorral. A habossá kevert tojásfehérjét hozzáforgatjuk óvatosan a csokis tejszínhez, úgy, hogy ne törjük össze.

    Átlátszó poharakba töltjük és a közepükbe 1-1 babapiskótát teszünk, tetejét csokireszelékkel megszórjuk, minimum 4 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.

    Nekem ebből az adagból 8 darab 2 decis pohár lett.

    Tipp:

    Ha növényi habalappal és margarinnal készül a csokimousse laktóz érzékenyek számára is fogyasztható!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá