Narancsos csokimousse

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 10 dkg keserű csokoládé
  • 4 tojás
  • 2,5 dl habtejszín vagy növényi habalap (szerintem sokkal jobb vele, és laktóz érzékenyek is fogyaszthatják!)
  • 4 dkg vaj vagy margarin
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 narancs reszelt héja
  • babapiskóta
  • csokireszelék a díszítéshez

Elkészítése:

Vízgőz fölött a csokoládét és a vajat felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és amikor már szinte kihűlt hozzákeverjük a tejszínt és a kakaóport és amilyen keményre lehet felverjük (nem lesz nagyon kemény hab).

A tojás sárgáját habosra keverünk 1 evőkanál porcukorral és a reszelt narancshéjjal, utána a vajas a csokis tejszínhez keverjük.

Ezután a tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék porcukorral. A habossá kevert tojásfehérjét hozzáforgatjuk óvatosan a csokis tejszínhez, úgy, hogy ne törjük össze.

Átlátszó poharakba töltjük és a közepükbe 1-1 babapiskótát teszünk, tetejét csokireszelékkel megszórjuk, minimum 4 órára hűtőbe tesszük fogyasztás előtt.

Nekem ebből az adagból 8 darab 2 decis pohár lett.

Tipp:

Ha növényi habalappal és margarinnal készül a csokimousse laktóz érzékenyek számára is fogyasztható!