Mézes semifreddo recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Elkészítése:
Egy téglalap alakú sütőformába tegyünk folpackot.
A tojást, a sárgájkat és a mézet egy tálban jól keverjük el, majd gőz felett kezdjük el főzni (egy fazékba tegyünk vizet és erre egy kisebb fazekat, amiben a krém van). Sűrű krémet főzünk belőle.
Ha kész a krém, felverjük a főzőtejszínt, megvárjuk míg kihűl kicsit a krém, összekeverjük a krémmel és beletöltjük a sütőformába, majd mélyhűtőbe tesszük, míg meg nem fagy.
Ha megfagyott, hidegen tálaljuk, pirított fenyőmaggal és mandulaszeletekkel.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.