Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes semifreddo recept

Mézes semifreddo
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg méz
    • 5 dl növényi főzőtejszín
    • fenyőmag
    • mandula

    Elkészítése:

    Egy téglalap alakú sütőformába tegyünk folpackot.

    A tojást, a sárgájkat és a mézet egy tálban jól keverjük el, majd gőz felett kezdjük el főzni (egy fazékba tegyünk vizet és erre egy kisebb fazekat, amiben a krém van). Sűrű krémet főzünk belőle.

    Ha kész a krém, felverjük a főzőtejszínt, megvárjuk míg kihűl kicsit a krém, összekeverjük a krémmel és beletöltjük a sütőformába, majd mélyhűtőbe tesszük, míg meg nem fagy.

    Ha megfagyott, hidegen tálaljuk, pirított fenyőmaggal és mandulaszeletekkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá