Mézes semifreddo

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mézes semifreddo

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 4 tojás sárgája
  • 20 dkg méz
  • 5 dl növényi főzőtejszín
  • fenyőmag
  • mandula

Elkészítése:

Egy téglalap alakú sütőformába tegyünk folpackot.

A tojást, a sárgájkat és a mézet egy tálban jól keverjük el, majd gőz felett kezdjük el főzni (egy fazékba tegyünk vizet és erre egy kisebb fazekat, amiben a krém van). Sűrű krémet főzünk belőle.

Ha kész a krém, felverjük a főzőtejszínt, megvárjuk míg kihűl kicsit a krém, összekeverjük a krémmel és beletöltjük a sütőformába, majd mélyhűtőbe tesszük, míg meg nem fagy.

Ha megfagyott, hidegen tálaljuk, pirított fenyőmaggal és mandulaszeletekkel.