Mentás-görögdinnyés pohárkrém recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 6 kehelyhez:
- 20 dkg mézes keksz
- 60 dkg görögdinnye
- 4 dl tejszín
- 1 marék mentalevél
- 8 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A kekszet összetörjük vagy aprítógépbe tesszük és kicsit darabosra törjük.
A dinnyét kimagozzuk és karalábé vájóval félgömböket vájunk ki belőle.
A tejszínt felverjük keményre ás csillagcsöves habzsába szedjük.
Veszünk 6 üvegkelyhet, majd ezekbe építjük fel a pohárkrémet. A kekszet meglocsoljuk az olvasztott vajjal, összekeverjük és minden kehely aljára teszünk a kekszből, majd tejszínt rózsákat nyomunk rá, majd ismét morzsa végül tetejére ismét tejszín kerül.
Legvégül dinnyével és mentalevelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.
Tipp:
Csak friss, kemény húsú dinnyéből lehet szép gömböket kivájni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










