Mentás-görögdinnyés pohárkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 kehelyhez:
- 20 dkg mézes keksz
- 60 dkg görögdinnye
- 4 dl tejszín
- 1 marék mentalevél
- 8 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A kekszet összetörjük vagy aprítógépbe tesszük és kicsit darabosra törjük.
A dinnyét kimagozzuk és karalábé vájóval félgömböket vájunk ki belőle.
A tejszínt felverjük keményre ás csillagcsöves habzsába szedjük.
Veszünk 6 üvegkelyhet, majd ezekbe építjük fel a pohárkrémet. A kekszet meglocsoljuk az olvasztott vajjal, összekeverjük és minden kehely aljára teszünk a kekszből, majd tejszínt rózsákat nyomunk rá, majd ismét morzsa végül tetejére ismét tejszín kerül.
Legvégül dinnyével és mentalevelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.
Tipp:
Csak friss, kemény húsú dinnyéből lehet szép gömböket kivájni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »