Mentás-görögdinnyés pohárkrém recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 6 kehelyhez:
- 20 dkg mézes keksz
- 60 dkg görögdinnye
- 4 dl tejszín
- 1 marék mentalevél
- 8 dkg olvasztott vaj
Elkészítése:
A kekszet összetörjük vagy aprítógépbe tesszük és kicsit darabosra törjük.
A dinnyét kimagozzuk és karalábé vájóval félgömböket vájunk ki belőle.
A tejszínt felverjük keményre ás csillagcsöves habzsába szedjük.
Veszünk 6 üvegkelyhet, majd ezekbe építjük fel a pohárkrémet. A kekszet meglocsoljuk az olvasztott vajjal, összekeverjük és minden kehely aljára teszünk a kekszből, majd tejszínt rózsákat nyomunk rá, majd ismét morzsa végül tetejére ismét tejszín kerül.
Legvégül dinnyével és mentalevelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk.
Tipp:
Csak friss, kemény húsú dinnyéből lehet szép gömböket kivájni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »