Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes tiramisu krémlikőrrel recept

Meggyes tiramisu krémlikőrrel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Meggyes krémhez:

    • 1 kg magozott meggy
    • 5 dl meggylé (vagy víz)
    • 40 g vaníliás pudingpor
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 1/2 kisaknál fahéj (opcionális)
    • 5 dkg reszelt étcsokoládé
    • ízlés szerint cukor

    Tiramisu krémhez:

    • 500 g mascarpone
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10-12 dkg porcukor
    • 5 dkg balieys ízesítésű cappucinopor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (keményre felverve)
    • 5 cl krémlikőr

    A piskóta mártogatásához:

    • 800 g babapiskóta
    • 5-6 dl tej
    • 300 ml esszpreszó kávé (cukor nélkül)
    • 5 cl krémlikőr

    Rétegek közé:

    • 10 dkg apróra vágott étcsokládé

    Tálaláshoz:

    • ízlés szerint kakaópor
    • ízlés friss meggy

    Elkészítése:

    Meggy krém:

    A meggyet 5 dl vízzel vagy a meggylével felfőzzük. Amikor felforrt, ízlés szerint cukorral, fahéjjal és a reszelt csokoládéval ízesítjük. A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés vízzel, majd a forró meggylével hőkiegyenlítjük, besűrítjük. Az elkészült meggykrémet lehűtjük.

    Tiramisu krém:

    A tojásokat válasszuk szét, majd a tojássárgáját a porcukorral és a cappucinoporral keverjük habosra. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét.

    Ezután adjuk hozzá a krémlikőrt, majd a keményre felvert tojásfehérjéket. A tojáshabot óvatosan egy keverőkanál segítségével keverjük el a krémben.

    Készítsük el a kávés-mártogatós folyadékot:

    A tejben keverjük el a krémlikőrt és az esszpresszó kávét.

    A tejes keverékben a babapiskótákat megmártjuk, majd egy pohárba lerakunk belőle egy réteget. A babapiskóta réteg tetejére egy réteg meggykrémet raknunk. A meggyréteg tetejére egy adag tiramisu krémet rakunk, majd újból a beáztatott babapiskotát. Ezután ismételjük meg a rétegezést. A legutolsó rétegnek tiramisu krémet rakunk a tálaló pohárba. A krém tetejét szórjuk meg kakaóporral tálalás előtt.

    Tipp:

    Tipp: ebből az adagból 6-8 pohár desszert készül el. Én most kicsit nagyobb, csatos üvegekbe készítettem el, így vittem vendégségbe. A rétegek közé rakhatunk még pluszban apróra vágott étcsokládét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá