Meggyes tiramisu krémlikőrrel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Meggyes krémhez:

  • 1 kg magozott meggy
  • 5 dl meggylé (vagy víz)
  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1/2 kisaknál fahéj (opcionális)
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • ízlés szerint cukor

Tiramisu krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 6 tojássárgája
  • 10-12 dkg porcukor
  • 5 dkg balieys ízesítésű cappucinopor
  • 6 tojásfehérje (keményre felverve)
  • 5 cl krémlikőr

A piskóta mártogatásához:

  • 800 g babapiskóta
  • 5-6 dl tej
  • 300 ml esszpreszó kávé (cukor nélkül)
  • 5 cl krémlikőr

Rétegek közé:

  • 10 dkg apróra vágott étcsokládé

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint kakaópor
  • ízlés friss meggy

Elkészítése:

Meggy krém:

A meggyet 5 dl vízzel vagy a meggylével felfőzzük. Amikor felforrt, ízlés szerint cukorral, fahéjjal és a reszelt csokoládéval ízesítjük. A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés vízzel, majd a forró meggylével hőkiegyenlítjük, besűrítjük. Az elkészült meggykrémet lehűtjük.

Tiramisu krém:

A tojásokat válasszuk szét, majd a tojássárgáját a porcukorral és a cappucinoporral keverjük habosra. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét.

Ezután adjuk hozzá a krémlikőrt, majd a keményre felvert tojásfehérjéket. A tojáshabot óvatosan egy keverőkanál segítségével keverjük el a krémben.

Készítsük el a kávés-mártogatós folyadékot:

A tejben keverjük el a krémlikőrt és az esszpresszó kávét.

A tejes keverékben a babapiskótákat megmártjuk, majd egy pohárba lerakunk belőle egy réteget. A babapiskóta réteg tetejére egy réteg meggykrémet raknunk. A meggyréteg tetejére egy adag tiramisu krémet rakunk, majd újból a beáztatott babapiskotát. Ezután ismételjük meg a rétegezést. A legutolsó rétegnek tiramisu krémet rakunk a tálaló pohárba. A krém tetejét szórjuk meg kakaóporral tálalás előtt.

Tipp:

Tipp: ebből az adagból 6-8 pohár desszert készül el. Én most kicsit nagyobb, csatos üvegekbe készítettem el, így vittem vendégségbe. A rétegek közé rakhatunk még pluszban apróra vágott étcsokládét.