Hozzávalók:
Meggyes krémhez:
Tiramisu krémhez:
A piskóta mártogatásához:
Rétegek közé:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
Meggy krém:
A meggyet 5 dl vízzel vagy a meggylével felfőzzük. Amikor felforrt, ízlés szerint cukorral, fahéjjal és a reszelt csokoládéval ízesítjük. A vaníliás pudingport keverjük simára egy kevés vízzel, majd a forró meggylével hőkiegyenlítjük, besűrítjük. Az elkészült meggykrémet lehűtjük.
Tiramisu krém:
A tojásokat válasszuk szét, majd a tojássárgáját a porcukorral és a cappucinoporral keverjük habosra. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű mascarponét.
Ezután adjuk hozzá a krémlikőrt, majd a keményre felvert tojásfehérjéket. A tojáshabot óvatosan egy keverőkanál segítségével keverjük el a krémben.
Készítsük el a kávés-mártogatós folyadékot:
A tejben keverjük el a krémlikőrt és az esszpresszó kávét.
A tejes keverékben a babapiskótákat megmártjuk, majd egy pohárba lerakunk belőle egy réteget. A babapiskóta réteg tetejére egy réteg meggykrémet raknunk. A meggyréteg tetejére egy adag tiramisu krémet rakunk, majd újból a beáztatott babapiskotát. Ezután ismételjük meg a rétegezést. A legutolsó rétegnek tiramisu krémet rakunk a tálaló pohárba. A krém tetejét szórjuk meg kakaóporral tálalás előtt.
Tipp: ebből az adagból 6-8 pohár desszert készül el. Én most kicsit nagyobb, csatos üvegekbe készítettem el, így vittem vendégségbe. A rétegek közé rakhatunk még pluszban apróra vágott étcsokládét.