Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes tiramisu recept

Meggyes tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg babapiskóta
    • 25 dkg mascarpone sajtkrém
    • 5 dl tej
    • 2 dl feketekávé
    • 1 üveg magozott meggybefőtt (vagy friss, magozott meggy)
    • 1 csomag főzés nélküli vaníliás puding por
    • 1 csomag tiramisu krémpor
    • 2 ek kakaópor
    • 1 ek rum
    • 1 ek kristálycukor

    Elkészítése:

    A feketekávét 1 dl tejjel, a cukorral és a rummal összekeverjük. A babapiskóta felét egyenként megmártjuk a kávés tejben. Egy megfelelő méretű jénai tálba lerakjuk a piskóták felét.

    2 dl hideg tejjel felverjük a tiramisu krémport, majd a főzés nélküli vaníliás pudingport is ugyanígy készítjük el. Ezután a kész pudingot a tiramisukrémmel és a mascarponével jól összedolgozzuk. A felét a lerakott piskótára öntjük, a krém tetejére rárakjuk a lecsepegtetett meggyet, és megszórjuk 1 ek kakaóporral.

    A babapiskóta második felét szintén megmártjuk a kávés tejben, sorba rakjuk a meggy tetejére, végezetül a megmaradt mascarponés krémet rásimítjuk, majd megszórjuk 1 ek kakaóporral.

    Minimum két órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    Tipp:

    Én nem szeretem ha túl édes, de aki szereti, használhat több cukrot bele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá