Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Meggyes-tejfölös kekszes szelet recept

Meggyes-tejfölös kekszes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg háztartási keksz
    • 2*375 g tejföl
    • 20 dkg porcukor
    • 50 dkg meggy
    • 1 cs zselatin (én étkezési zselatinport vettem ami nem ízesített)
    • 1 kk vérnarancs aroma (a zselatinhoz)
    • 2 dl víz

    Elkészítése:

    Készítsünk elő egy jénait.

    Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba.

    A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején eloszlatjuk, majd a zselatint elkészítjük, ahogy a csomagoláson írja. Én 2 dl vizet langyosra melegítettem, beleszórtam az étkezési zselatint, majd addig melegítettem míg fel nem oldódott a zselatin, majd hozzáadtam az aromát és szépen lassan ráöntöttem a gyümölcsrétegre.

    Egy éjszakára hűtőbe tettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá