Meggyes-tejfölös kekszes szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Meggyes-tejfölös kekszes szelet

Hozzávalók:

  • 50 dkg háztartási keksz
  • 2*375 g tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 50 dkg meggy
  • 1 cs zselatin (én étkezési zselatinport vettem ami nem ízesített)
  • 1 kk vérnarancs aroma (a zselatinhoz)
  • 2 dl víz

Elkészítése:

Készítsünk elő egy jénait.

Egy réteg keksszel fedjük be a jénai alját. A tejfölöket keverjük el a porcukorral, majd rétegezzük a jénaiba.

A meggyet az utolsó tejfölös réteg tetején eloszlatjuk, majd a zselatint elkészítjük, ahogy a csomagoláson írja. Én 2 dl vizet langyosra melegítettem, beleszórtam az étkezési zselatint, majd addig melegítettem míg fel nem oldódott a zselatin, majd hozzáadtam az aromát és szépen lassan ráöntöttem a gyümölcsrétegre.

Egy éjszakára hűtőbe tettem.