Meggyes, pudingos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 50 dkg magozott meggy
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- kb 2 csomag babapiskóta
- rum vagy aroma ízlés szerint
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3-4 ek cukor a pudinghoz
- 10 dkg tejcsokoládé
- 3-4 teáskanál víz
Elkészítése: A meggyet felforraljuk egy kis víz hozzáadásával és a cukrot is hozzátesszük. Közben a pudingporokat kikeverjük a tejjel, majd 2-3 perc főzés után behabarjuk vele a meggyet.
Egy nagyobb tepsi alját kirakjuk rumba áztatott babapiskótával és még forrón ráöntjük és elsimítjuk rajta a meggyes tölteléket, majd a tetejére is babapiskótát teszünk, amiket kissé benyomkodunk a töltelékbe.
Végül a csokit felolvasztjuk a víz hozzáadásával, majd végig locsoljuk vele a süti tetejét.
Pár órát hűtőben pihentetjük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »