Meggyes, pudingos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- kb 50 dkg magozott meggy
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- kb 2 csomag babapiskóta
- rum vagy aroma ízlés szerint
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 3-4 ek cukor a pudinghoz
- 10 dkg tejcsokoládé
- 3-4 teáskanál víz
Elkészítése: A meggyet felforraljuk egy kis víz hozzáadásával és a cukrot is hozzátesszük. Közben a pudingporokat kikeverjük a tejjel, majd 2-3 perc főzés után behabarjuk vele a meggyet.
Egy nagyobb tepsi alját kirakjuk rumba áztatott babapiskótával és még forrón ráöntjük és elsimítjuk rajta a meggyes tölteléket, majd a tetejére is babapiskótát teszünk, amiket kissé benyomkodunk a töltelékbe.
Végül a csokit felolvasztjuk a víz hozzáadásával, majd végig locsoljuk vele a süti tetejét.
Pár órát hűtőben pihentetjük, majd tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »