Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mascarpone torta sütés nélkül recept

Mascarpone torta sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A keksz alaphoz:

    • 2 csomag kakaós keksz
    • 15-20 dkg vaj

    A krémhez:

    • 50 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 2 tasak habfixáló
    • 1 csomag gyors zselatin por (hidegen oldódó)
    • 3 ek porcukor
    • 3 ek sűrített tej
    • kevés citromlé
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 10 dkg étcsokoládé

    Elkészítése:

    Egy kapcsos tortaformát (24 cm) kibélelünk sütőpapírral, vagy folpack-kal.

    A kekszet le lehet darálni, de kézzel is összetörhető. Olvasztott vajjal összegyúrjuk, a nagyobb darabokat a vaj szétolvasztja.
    Ezután jól lenyomkodjuk a kekszmasszát a tortaforma aljába, és hűtőbe tesszük.

    A hideg mascarpone krémet kikeverjük a sűrített tejjel, a porcukorral, a citromlével (ízlés szerint), a vaníliás cukorral és belereszeljük a fehér csokit.

    Felverjük a tejszínt, és a végén hozzáadjuk a zselatint és a 2 habfixálót. Ezután a két krémet mixerrel kikeverjük, és a kibélelt tortaformába töltjük.

    Gőz felett felolvasztjuk az étcsokit, ráborítjuk a torta tetejére, és egy evőpálcikával csíkokat húzgálunk bele, hogy szép márványos legyen.

    Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Tipp:

    Húsvétkor, díszítésként tálalás előtt megszórhatjuk liliommal vagy ibolya virággal.

    A citromlé azért kell bele, mert a sűrített tej nagyon édes, viszont nagyon jól kiegészíti a mascarpone ízét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá