Marcipános-mogyorós szaloncukor recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mandula
- 10 dkg darált mogyor
- 15 dkg méz vagy porcukor
- kandírozott narancshéj ízlés szerint
- 1–2 kupak amaretto
- 1 kisebb narancs leve
- fahéj ízlés szerint
- 150 g étcsokoládé
Elkészítése:
A darált mandulát és a mogyorót keverjük össze a narancshéjjal az amarettóval, a fahéjjal, mézzel vagy porcukorral, majd óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet.
Ha porcukrot használunk több, ha mézet kevesebb narancslére lesz szükségünk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg a massza.
Az étcsokoládét olvasszuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a kézzel formázott szaloncukrokat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük a hűtőbe, míg szépen megszilárdulnak.
Ezután már papírba is csomagolhatjuk a szaloncukrokat.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.