Marcipános-mogyorós szaloncukor recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mandula
- 10 dkg darált mogyor
- 15 dkg méz vagy porcukor
- kandírozott narancshéj ízlés szerint
- 1–2 kupak amaretto
- 1 kisebb narancs leve
- fahéj ízlés szerint
- 150 g étcsokoládé
Elkészítése:
A darált mandulát és a mogyorót keverjük össze a narancshéjjal az amarettóval, a fahéjjal, mézzel vagy porcukorral, majd óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet.
Ha porcukrot használunk több, ha mézet kevesebb narancslére lesz szükségünk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg a massza.
Az étcsokoládét olvasszuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a kézzel formázott szaloncukrokat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük a hűtőbe, míg szépen megszilárdulnak.
Ezután már papírba is csomagolhatjuk a szaloncukrokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










