Marcipános-mogyorós szaloncukor recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg darált mandula
- 10 dkg darált mogyor
- 15 dkg méz vagy porcukor
- kandírozott narancshéj ízlés szerint
- 1–2 kupak amaretto
- 1 kisebb narancs leve
- fahéj ízlés szerint
- 150 g étcsokoládé
Elkészítése:
A darált mandulát és a mogyorót keverjük össze a narancshéjjal az amarettóval, a fahéjjal, mézzel vagy porcukorral, majd óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet.
Ha porcukrot használunk több, ha mézet kevesebb narancslére lesz szükségünk. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg a massza.
Az étcsokoládét olvasszuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a kézzel formázott szaloncukrokat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük a hűtőbe, míg szépen megszilárdulnak.
Ezután már papírba is csomagolhatjuk a szaloncukrokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »