Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Marcipános keksztekercs recept

Marcipános keksztekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg háztartási keksz
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 ek holland kakaópor
    • 5 dkg vaj
    • 3 ek rum
    • 1 dl lefőzött feketekávé
    • tej (amennyit majd felvesz)
    • 40 dkg marcipán

    Elkészítése:

    A darált kekszet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd adjuk hozzá a puha vajat, a rumot, a lefőzött, hideg feketekávét, majd kezdjük el összegyúrni.

    Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá annyi hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható masszát kapjunk (a tejet csakis apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).

    Ezután enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb fél cm vastagra.

    A marcipánt gyúrjuk össze, majd szintén enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki akkorára, mint a kekszes lap. Ezután a marcipánt helyezzük rá a kekszes lapra, majd a papír segítségével tekerjük fel (én egyszerűen ráfordítottam a marcipánt, majd óvatosan lehúztam róla a papírt).

    Ezután helyezzük tálcára a tekercset, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

    Tipp:

    Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a keksztekercset, majd éles késsel szeleteljük fel és úgy kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá