Marcipános keksztekercs recept
Hozzávalók:
- 25 dkg háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 ek holland kakaópor
- 5 dkg vaj
- 3 ek rum
- 1 dl lefőzött feketekávé
- tej (amennyit majd felvesz)
- 40 dkg marcipán
Elkészítése:
A darált kekszet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd adjuk hozzá a puha vajat, a rumot, a lefőzött, hideg feketekávét, majd kezdjük el összegyúrni.
Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá annyi hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható masszát kapjunk (a tejet csakis apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).
Ezután enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb fél cm vastagra.
A marcipánt gyúrjuk össze, majd szintén enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki akkorára, mint a kekszes lap. Ezután a marcipánt helyezzük rá a kekszes lapra, majd a papír segítségével tekerjük fel (én egyszerűen ráfordítottam a marcipánt, majd óvatosan lehúztam róla a papírt).
Ezután helyezzük tálcára a tekercset, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.
Tipp:
Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a keksztekercset, majd éles késsel szeleteljük fel és úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »









