Marcipános keksztekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Marcipános keksztekercs

Hozzávalók:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 ek holland kakaópor
  • 5 dkg vaj
  • 3 ek rum
  • 1 dl lefőzött feketekávé
  • tej (amennyit majd felvesz)
  • 40 dkg marcipán

Elkészítése:

A darált kekszet keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kakaóporral, majd adjuk hozzá a puha vajat, a rumot, a lefőzött, hideg feketekávét, majd kezdjük el összegyúrni.

Gyúrás közben, apránként adjunk hozzá annyi hideg tejet, hogy egy könnyen nyújtható masszát kapjunk (a tejet csakis apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a massza).

Ezután enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb fél cm vastagra.

A marcipánt gyúrjuk össze, majd szintén enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki akkorára, mint a kekszes lap. Ezután a marcipánt helyezzük rá a kekszes lapra, majd a papír segítségével tekerjük fel (én egyszerűen ráfordítottam a marcipánt, majd óvatosan lehúztam róla a papírt).

Ezután helyezzük tálcára a tekercset, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

Tipp:

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a keksztekercset, majd éles késsel szeleteljük fel és úgy kínáljuk.