Málnás keksztekercs recept

Hozzávalók:
A kekszes részhez:
- 10 dkg eritrit
- kb 3 dl tej
- 40 dkg rizslisztes háztartási keksz
A krémhez:
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor vagy eritrit (por)
- 10 dkg málna
- 2 ek GM zabpehely vagy GM darált keksz
Elkészítése:
Robotgép segítségével a puha vajat vagy margarint kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a málnát és a GM zabpelyhet vagy GM darát kekszet elkevertetjük benne.
A “tésztához” a darált rizslisztes háztartási kekszet a tejjel és az eritrittel összegyúrjuk. A tejet apránként adagoljuk csak hozzá, mert nem biztos, h kell bele a 3 dl (nekem annyi kellett).
A tésztát 2 részre osztjuk (2 rúd lesz), majd egyenként 2 alufólia vagy sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük.
A másik tésztával, krémmel ugyanígy járunk el. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy kissé megdermedjen a krém, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Tipp:
Már télen is kapható friss málna, de fagyasztott málnából is készülhet, így az ünnepi asztalt különlegessé varázsolhatja. Akár előre elkészíthető, mert a fagyasztást jól tűri!
Gluténmentes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »