Málnás keksztekercs recept
Hozzávalók:
A kekszes részhez:
- 10 dkg eritrit
- kb 3 dl tej
- 40 dkg rizslisztes háztartási keksz
A krémhez:
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor vagy eritrit (por)
- 10 dkg málna
- 2 ek GM zabpehely vagy GM darált keksz
Elkészítése:
Robotgép segítségével a puha vajat vagy margarint kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a málnát és a GM zabpelyhet vagy GM darát kekszet elkevertetjük benne.
A “tésztához” a darált rizslisztes háztartási kekszet a tejjel és az eritrittel összegyúrjuk. A tejet apránként adagoljuk csak hozzá, mert nem biztos, h kell bele a 3 dl (nekem annyi kellett).
A tésztát 2 részre osztjuk (2 rúd lesz), majd egyenként 2 alufólia vagy sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük.
A másik tésztával, krémmel ugyanígy járunk el. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy kissé megdermedjen a krém, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Tipp:
Már télen is kapható friss málna, de fagyasztott málnából is készülhet, így az ünnepi asztalt különlegessé varázsolhatja. Akár előre elkészíthető, mert a fagyasztást jól tűri!
Gluténmentes!