Málnás keksztekercs recept

Hozzávalók:
A kekszes részhez:
- 10 dkg eritrit
- kb 3 dl tej
- 40 dkg rizslisztes háztartási keksz
A krémhez:
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor vagy eritrit (por)
- 10 dkg málna
- 2 ek GM zabpehely vagy GM darált keksz
Elkészítése:
Robotgép segítségével a puha vajat vagy margarint kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a málnát és a GM zabpelyhet vagy GM darát kekszet elkevertetjük benne.
A “tésztához” a darált rizslisztes háztartási kekszet a tejjel és az eritrittel összegyúrjuk. A tejet apránként adagoljuk csak hozzá, mert nem biztos, h kell bele a 3 dl (nekem annyi kellett).
A tésztát 2 részre osztjuk (2 rúd lesz), majd egyenként 2 alufólia vagy sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük.
A másik tésztával, krémmel ugyanígy járunk el. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy kissé megdermedjen a krém, majd szeletekre vágva kínáljuk.
Tipp:
Már télen is kapható friss málna, de fagyasztott málnából is készülhet, így az ünnepi asztalt különlegessé varázsolhatja. Akár előre elkészíthető, mert a fagyasztást jól tűri!
Gluténmentes!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »