Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás keksztekercs recept

Málnás keksztekercs
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A kekszes részhez:

    • 10 dkg eritrit
    • kb 3 dl tej
    • 40 dkg rizslisztes háztartási keksz

    A krémhez:

    • 25 dkg vaj vagy margarin
    • 20 dkg porcukor vagy eritrit (por)
    • 10 dkg málna
    • 2 ek GM zabpehely vagy GM darált keksz

    Elkészítése:

    Robotgép segítségével a puha vajat vagy margarint kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a málnát és a GM zabpelyhet vagy GM darát kekszet elkevertetjük benne.

    A “tésztához” a darált rizslisztes háztartási kekszet a tejjel és az eritrittel összegyúrjuk. A tejet apránként adagoljuk csak hozzá, mert nem biztos, h kell bele a 3 dl (nekem annyi kellett).

    A tésztát 2 részre osztjuk (2 rúd lesz), majd egyenként 2 alufólia vagy sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük.

    A másik tésztával, krémmel ugyanígy járunk el. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy kissé megdermedjen a krém, majd szeletekre vágva kínáljuk.

    Tipp:

    Már télen is kapható friss málna, de fagyasztott málnából is készülhet, így az ünnepi asztalt különlegessé varázsolhatja. Akár előre elkészíthető, mert a fagyasztást jól tűri!
    Gluténmentes!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá