Málnás keksztekercs

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Málnás keksztekercs

Hozzávalók:
A kekszes részhez:

  • 10 dkg eritrit
  • kb 3 dl tej
  • 40 dkg rizslisztes háztartási keksz

A krémhez:

  • 25 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor vagy eritrit (por)
  • 10 dkg málna
  • 2 ek GM zabpehely vagy GM darált keksz

Elkészítése:

Robotgép segítségével a puha vajat vagy margarint kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a málnát és a GM zabpelyhet vagy GM darát kekszet elkevertetjük benne.

A “tésztához” a darált rizslisztes háztartási kekszet a tejjel és az eritrittel összegyúrjuk. A tejet apránként adagoljuk csak hozzá, mert nem biztos, h kell bele a 3 dl (nekem annyi kellett).

A tésztát 2 részre osztjuk (2 rúd lesz), majd egyenként 2 alufólia vagy sütőpapír között vékonyra nyújtjuk, megkenjük a krém felével és szorosan feltekerjük.

A másik tésztával, krémmel ugyanígy járunk el. Érdemes pár órára hűtőbe tenni, hogy kissé megdermedjen a krém, majd szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp:

Már télen is kapható friss málna, de fagyasztott málnából is készülhet, így az ünnepi asztalt különlegessé varázsolhatja. Akár előre elkészíthető, mert a fagyasztást jól tűri!
Gluténmentes!