Málnás-joghurtos finomság recept
Hozzávalók:
- 40 dkg málna /vagy bármilyen más gyümölcs/
- 10-15 db babapiskóta /egyik fele legyen cukrozott/
- 450 gr natur joghurt / 1 nagy doboz/
- 2 csomag zselatin fix instant /Oetker/
- 2 dl Hullala habtejszín
- 1,5 ek édesítőpor, vagy 2 ek cukor
Elkészítése:
A málna háromnegyed részét kicsit összetörjük és elkeverjük a joghurttal, édesítőporral és a 2 cs.zselatin fix-el. A habtejszínt felverjük keményre és ezt is a málnás-joghurtos masszához adjuk.
Egy őzgerincet folpackal kibélelünk és beleöntjük a fenti krémet. Tetejére tesszük a babapiskótákat, majd a folpackot ráhajtjuk és a hűtőbe tesszük kb. 5-6 órára, de lehet egy éjszakára is.
Másnap tálcára borítjuk és a tetejére tehetünk a félretett málnából díszítést.
Tipp:
Lehet több cukrot is beletenni, mert lehet hogy van aki így szereti.
Nekem van egy tortasütő négyszögletes tepsim, mely szétnyitható. Ezt béleltem ki folpackal és alulra tettem a babapiskótát, rá a krémet és a tetejére a maradék félretett málnát díszítésként.
Így fogyasztás előtt nem kell kiborítani, csak szét kell nyitni és lehet szeletelni.