Málnás-joghurtos finomság recept

Hozzávalók:
- 40 dkg málna /vagy bármilyen más gyümölcs/
- 10-15 db babapiskóta /egyik fele legyen cukrozott/
- 450 gr natur joghurt / 1 nagy doboz/
- 2 csomag zselatin fix instant /Oetker/
- 2 dl Hullala habtejszín
- 1,5 ek édesítőpor, vagy 2 ek cukor
Elkészítése:
A málna háromnegyed részét kicsit összetörjük és elkeverjük a joghurttal, édesítőporral és a 2 cs.zselatin fix-el. A habtejszínt felverjük keményre és ezt is a málnás-joghurtos masszához adjuk.
Egy őzgerincet folpackal kibélelünk és beleöntjük a fenti krémet. Tetejére tesszük a babapiskótákat, majd a folpackot ráhajtjuk és a hűtőbe tesszük kb. 5-6 órára, de lehet egy éjszakára is.
Másnap tálcára borítjuk és a tetejére tehetünk a félretett málnából díszítést.
Tipp:
Lehet több cukrot is beletenni, mert lehet hogy van aki így szereti.
Nekem van egy tortasütő négyszögletes tepsim, mely szétnyitható. Ezt béleltem ki folpackal és alulra tettem a babapiskótát, rá a krémet és a tetejére a maradék félretett málnát díszítésként.
Így fogyasztás előtt nem kell kiborítani, csak szét kell nyitni és lehet szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »