Málnás csokitorta (sütés nélkül) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 13 dkg darált háztartási keksz
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 dkg cukor
- 1/2 dl tej
Csokikrém:
- 2 marék málna
- 2,5 dl 30%-os tejszín
- 30 dkg étcsokoládé
- 4 dkg vaj
Spinnelés:
- 3 kocka fehér csokoládé
Elkészítése:
A kekszalap nem a hagyományos roppanós textúrát kapja, hanem egy puha, omlós alapot, ami a kókuszgolyóra emlékeztet. Természetesen készíthetitek roppanós változatban is, ha többféle textúrát szeretnétek egyetlen szeletben. A kekszet kakaóporral elkeverjük, míg egy lábasban a vajat, cukrot és tejet összemelegítjük, amíg minden fel nem oldódik. A keveréket a kekszhez adjuk, alaposan összedolgozzuk, majd a masszát egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaforma sütőpapírral bélelt aljába nyomkodjuk, kb. 2-3 cm magasságban az oldalára is. Minél egyenletesebben dolgozzunk, majd tegyük hűtőbe.
A málnát villával összetörjük, majd egy lábasban épp csak összerottyantjuk, hogy átmelegedjen. Ezután félretesszük hűlni. Egy tálba tesszük az összetördelt csokoládét, a tejszínt pedig felforraljuk. Amint forrni kezd, a csokoládéra öntjük, hagyjuk pár pillanatig, majd egyneműre keverjük. Hozzáadjuk a vajat is, amitől szép, fényes textúrát kap.
A kekszalapon egyenletesen elterítjük a málnát, majd óvatosan kanalazzuk rá a csokoládékrémet, figyelve, hogy ne kavard fel a gyümölcsöt. Miután eloszlattuk, hűtőbe tesszük. Amikor a csokoládé kezd megdermedni, málnaszemekkel díszítjük a tetejét, körkörösen elrendezve. A tortát legalább pár órára, de legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy tökéletesen szeletelhető legyen. A végeredmény egy gazdag, savanykás gyümölccsel kiegészített csokoládétorta lesz, amely mindenkit lenyűgöz.
Ha tovább szeretnéd díszíteni, olvassz kevés fehér csokoládét, tedd egy zacskóba, és a zacskó csücskére vágott apró lyukon keresztül gyors mozdulatokkal becsíkozhatod a tetejét. Ez a spinnelés technika feldobja a tortát, miközben egyszerű, mégis látványos befejezést biztosít.
Tortaforma mérete: 18 cm